Schimmelwerend

17% Nederlandse woningvoorraad heeft ernstige last van schimmels (bron: TNO). In de meeste huizen is de binnenlucht meer vervuild dan de buitenlucht. Er kunnen verschillende stoffen voorkomen die gezondheidseffecten veroorzaken, zoals vocht en allergeen. De meest voorkomende klachten zijn: problemen met de luchtwegen, hinder en hoofdpijn.

Een belangrijke oorzaak: schimmel. (Bron: RIVM). VertoCare past met succes Inducoat Fungi toe. Dit is een watergedragen acrylaat die uitstekende algemene eigenschappen koppelt aan slimme bestendigheid tegen schimmels. Ook buiten hebben schimmels negatieve invloed op gebouwen. Schimmels bevinden zich vaak aan de noordzijde van gebouwen, op muren en kozijnen, meestal in de buurt van begroeiing. Met name in de warmere perioden groeien ze hard. De “zwarte punten” beschadigen en vervuilen het metsel- en houtwerk.

VertoCare past in die situaties Inducoat Fungi Outdoor toe. Met dit product worden muren schimmelbestendig, en ze blijven jarenlang prachtig wit. Voor staalconstructies is er Inducoat schimmelbestendige metaalcoating. Dit is een ééncomponentige corrosiewerende coating gebaseerd op een in water gedispergeerde acrylaat hars. Deze unieke metaalcoating levert een langdurige bescherming tegen schimmelaangroei en corrosie.